Ensamma hemma

Ensamma hemma

2008-03-20, Torsdag:

Under veckan har Olivers sår hållit sig fint, jag ger calendula och håller koll bara. Ingen feber och han verkar tvätta rent det själv då och då. Nu får jag också ta mer på benet, det gjorde nog hemskt ont från början…

Igår for vi till ridhuset och tränade med Skuggi och Baldur.
Hade tänkt bara ta Skuggi, men i söndags när vi tog ut honom blev det sånt liv att jag tänkte att det nog var lugnast att ta båda gubbarna.
Och det var det också. Småttingarna fick vara instängda i lösdriften och de gnäggade bara ett par gånger och sedan ställde de sig för att äta.
Det är förresten typ det enda de gör smiley äter och bajsar smiley
Sokki blir mer och mer som en liten tanker smiley så nu är det dags att börja träna!

I ridhuset hade vi kul, tränade en hel del liberty med Skuggi vilket han ju gillar, sedan provade vi vår nya USA-repgrimma som var SUPERBRA och fin! Tränade mycket på att flytta baken, mot slutet fick vi faktiskt till det även i trav.
Det är en utmaning att träna Skuggi på ridbana, man måste hela tiden hitta på nya saker, men då går det också fantastiskt bra 🙂
Tränade också på hans ansvar att hålla traven när jag bett om det. Stoppade honom då innan han själv ville, så fick han stanna, backa ett steg, vila och sedan fram igen. Efter lite sånt i båda varven ville han gärna trava på sedan, och då kunde vi träna att flytta baken även i trav.

Richard tränade falling-leaf och den andra som är lika fast åt andra hållet, lite sideways, squeeze över hinder och start och stopp. Det gick bra och efteråt stod Baldur så still och nöjd medan Richard tittade på mig och Skuggi.

Medan jag verkade Baldurs hovar sedan, så gav sig Skuggi ut i ridhuset på egen hand. Han är SÅ himla rolig, för då går han runt med bestämda steg och provar de olika hinder vi jobbat med osv. Det är himla kul att titta på honom i smyg, det ser ut som om han tränar smiley
När Baldurs fötter var klara började vi plocka ihop hindren, och efter att ha gjort oss sällskap ett tag så började Skuggi jogga runt i ridhuset. Baldur hängde på såklart och trodde det var bus som det brukar vara, men nej. Skuggi skulle jogga, något bus var inte tillåtet smiley Ibland undrar jag verkligen vad som rör sig innanför den där mörka pannan smiley

Förresten har det hänt något ganska skojjigt några kvällar i rad… Jag
brukar stänga lösdriften så jag får mocka ifred, och sedan ska fölen
stängas in innerst, och så får alla sin mat.
Medan jag har mockat så har Skuggi och Baldur hängt utanför öppningen
eftersom de vet att det är matdags. När jag börjat bli klar har jag
liksom tänkt för mig själv, att ”skuggi kan du inte hämta småttingarna istället så jag slipper strula med er och hämta dem?”
Så har jag vänt mig om och plötsligt har Skuggi jagat bort Baldur och hämtat Oliver och Sokki som står utanför! smiley
Och när jag öppnat för att släppa in dem har Skuggi stått kvar medan han puttat in pojkarna och hindrat Baldur för att gå fram! Helsjukt.
När sedan pojkarna varit instängda så har Skuggi gått in och då får Baldur komma också.

Alltså… ibland undrar man… om man e hästviskare smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *