Helguppdatering

Helguppdatering

2008-03-17 Måndag:

Under fredagseftermiddagen/kvällen hade nog Oliver och Baldur lite extra partytajm vilket resulterade i två ganska rejält blödande sår på Olivers högra framben smiley

Såklart tyckte han att jag var otrevlig som ville tvätta och greja på nått som gjorde så ont… vi försökte tvätta så gott det gick, men det var svårt att få kolla ordentligt hur det såg ut. Vi valde att avvakta till nästa dag för att se om vi fick kolla lite mera då, han var ju inte halt och det blödde inte längre.
På lördag morgon fick vi fortfarande inte undersöka ordentligt, så vi ringde efter veterinären som fick komma och ge lugnande. Hon konstaterade att inget av såren var särskilt otäckt, han fick lite pencillinsalva och bandage. Skönt att få undersöka ordentligt.
Han var supersnäll när hon stack honom IV och även var Sokki duktig som väntade utanför utan att klaga alls smiley
Temp 38 när veterinären for, 39,1 på lördagkvällen. Vi höll tummarna och avvaktade till söndag morgon.
Småttingarna fick sedan stanna inne i sin box till på söndagen.

Istället för att åka och sälja på Gustur-tävlingen så tog jag mig en tur till höbonden och hämtade lite halm att stö med i lösdriften, spånet blir så äckligt när det är fuktigt ute. Dessutom är det ganska mycket grönt i hans halm och det brukar hästarna gilla.

På söndag morgon kollade vi Olivers sår, det såg fint ut, så vi tog av bandaget och lät dem gå ut till de andra. Fortfarande är han inte halt, lite svullen bara. Tog tempen också och då var han nere på 37,6 så vi avvaktar vidare, vill helst inte ge pencillin ju.
Sokki blev helgalet glad att få komma ut och sprallade runt som en kalv på grönbete smiley Oliver ser fortfarande inte halt ut.

Sedan fick vi en hel massa besök, bland annat av en liten Maja på 3 år som jag tror charmade alla hästarna på gården smiley
Vi tog först in småttingarna och borstade dem och kollade hovarna. Maja gullade med Oliver, kramade benen, pussade på mulen och grejade. Oliver stod heeelt stilla och lät sig pussas på, han snusade sååå försiktigt på henne och var hur gullig som helst. Han betedde sig som en gammal farbror och ingen 2-årig unghingst smiley Det blir en fin barnhäst det där. Maja kutade också omkring i foderbordet och slamrade men varken Oliver eller Sokki höjde ens på ögonbrynet, de är bara SÅ coola!

Sedan fick Skuggi komma in och ta hand om ponnyridningen. Han fick också en benkram av Maja och ett ”Jag ääälskar dig” smiley
Ungar är ju för gulliga smiley
Som Skuggi älskar barn gick han sedan så fint med Maja trots att resten av gänget blev lite rightbrained när flockledaren drog…

På söndagskvällen fick småttingarna vara inne en stund och äta och vila. Sokki åt duktigt upp alla pulver han fått av matte, och det gjorde faktiskt de andra med. Sent på kvällen gick jag ner för att släppa ihop dem igen, men de låg utspridda överallt och sov, så jag kunde inte öppna grinden smiley Jag öppnade lilla grindhålet bara, så småttingarna kunde gå ut sedan om de ville. Oliver hade fortfarande ingen feber och benet såg fint ut.
Jag kan faktiskt tempa honom helt lös, jag bara kliar lite i svansen så står han som en staty smiley

Nu på morgonen var de alla ute och käkade upp resterna av höet, det känns fint att vi lyckas lägga ut precis lagom så det räcker hela natten.
Olivers ben såg fortfarande fint ut, kanske lite såsigt på utsidan, ska tvätta det lite ikväll om han låter mig.

3 svar på ”Helguppdatering

  1. Hehe, nejdå, men jag har liksom lite planer på att låta mina hästar jobba lite extra med barnridning 🙂
    Nu trodde du att jag försagt mig va? 😉

  2. ”Det blir en fin barnhäst det där”
    Har du ändrat dig…. 😉 eller hur ska jag tolka den textraden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *